Блог

НОВИЯТ ФЛУРБИМЕД МИНТ. ДОКАЗНА ЕФЕКТИВНОСТ ПРИ БОЛЕЗНЕНО ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО

Месеците, през които тялото ни все още се адаптира към по-ниските температури, а на нас все още не ни се обличат топлите дрехи, са най-рисковите за дихателната ни система и първите симптоми, от които ще разберем, че сме се простудили са леката хрема и болките в гърлото.

По отношение на гърлото, първоначално се изпитва сухота, а до няколко часа започва и дразненето, което може да се усети като чувство за наличие на чуждо тяло в гърлото. Болката се появява по-късно, като може да се засилва.  При оглед гърлото изглежда силно зачервено с оточна лигавица, допълнително сливиците може да са увеличени и да създават чувство за затруднено преглъщане. В зависимост от имунната ни система, може да се развие и възпалителен процес. Затова от първостепенно значение е при начални симптоми на възпалено гърло да се реагира бързо, за да бъдат предотвратени по-нататъшни усложнения. Правилният подход включва пълноценна почивка, прием на достатъчно количества течности, затопляне на гърлото (напр. с шал) и употреба на подходящи локални медикаменти.

Групата на нестероидните противовъзпалителни средства е сред най-широко използваните лекарства за симптоматично повлияване на редица възпалителни процеси в устната кухина, които често съпровождат болките в гърлото.

Неприятната суха, зачервена и раздразнена лигавица може да бъде успокоена с прилагането  на локален медикамент като новите смучещи таблетки ФЛУРБИМЕД МИНТ на Химакс Фарма. С приятен охлаждащ ментов вкус, таблетката се разтваря бързо и ефективно като облекчава болката още след втората минута и действа до 4 часа. Удобна за приложение, може да бъде приемана до 5 пъти в рамките на 24 часа. Освен бързия обезболяващ ефект, ФЛУРБИМЕД МИНТ притежава мощно противовъзпалително действие, което облекчава трудното преглъщане и намалява отока в гърлото. Таблетките не съдържат захар, следователно не създават риск за развитие на кариес. ФЛУРБИМЕД МИНТ е лекарство без лекарско предписание, съдържа флурбипрофен и може да бъде закупен от всяка аптека. Ако симптомите на болезненото и зачервено гърло не отшумят до няколко дни след приложението на препарата или температурата на тялото се повиши, препоръчително е да се потърси консултация с доверен лекар или фармацевт.

 

 

Статията е информативна и не заменя консултацията с лекар или фармацевт.

Още новини

БОЛЕЗНЕНОТО ГЪРЛО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕДВЕСТНИК НА СЕРИОЗНИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ

Всеки от нас познава неприятното дразнене и сухота в гърлото, често последвани от по-силни болки и затруднено преглъщане. В голяма част от случаите тези първоначални симптоми отшумяват в рамките на няколко дни дори и без лечение или с прилагане на познати природни средства – билкови чайове или пастили, загряващи компреси, гаргари, инхалации....

Прочети още

НОВИЯТ ФЛУРБИМЕД МИНТ. ДОКАЗНА ЕФЕКТИВНОСТ ПРИ БОЛЕЗНЕНО ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО

Месеците, през които тялото ни все още се адаптира към по-ниските температури, а на нас все още не ни се обличат топлите дрехи, са най-рисковите за дихателната ни система и първите симптоми, от които ще разберем, че сме се простудили са леката хрема и болките в гърлото. По отношение на гърлото, първоначално се изпитва сухота,...

Прочети още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.